top of page

Wie is Ju?

Jurema Evangelista, °07/04/1985, Malanje (Angola), patissier (Angola + kwal. België 2016), cake designer (PME Professional Master en Beabá do buttercream (Bruna Rebelo)), mama van 2 zoontjes en 2 pluskindjes

Jurema stond al op heel vroege leeftijd in de keuken, ze groeide op met de rijke Portugese en Angolese bakcultuur en kreeg zo de 'stiel' van het bakken met de paplepel naar binnen. Sinds 2005 woont ze in België en na jarenlang in een grote bakkerij te hebben gewerkt, waar ze ook een beroepsopleiding tot patissier genoot, begon ze in 2019 zelf met 'Sweeties by Ju'. In elk stukje zoetigheid zit haar volle passie en gedrevenheid. Als bijschrift koos ze voor 'They taste as good as they look'. Want dat is wat Jurema doet: mensen blij maken door mooie én zalig lekkere zoetigheden aan te bieden. Proeven maar! 

IMG_3287-Editar.jpg

Jurema: "Voor iemand een taart mogen maken op maat geeft me zoveel voldoening en tegelijk ook uitdaging dat ik er meer en meer passie voor heb ontwikkeld. Mensen contacteren me en vragen vaak om hen wat bij te staan bij het maken van hun keuze, vaak voor henzelf, maar ook vaak als verrassing voor iemand anders. Ik voel snel voor welk type persoon ik een taart moet maken... Het is mijn taak om aan te voelen hoe ik mijn klant de beste, meest intense smaakbeleving kan geven. Daarnaast is de helft van cakedesign natuurlijk ook de ogen strelen... iets moois maken, sowieso een blijvende herinnering. De taart is vaak de apotheose van een feest, bij mij leg je dat moment in goeie handen"

bottom of page